Monday, April 17, 2017

[ REVIEW ] : EMINA POP ROUGE PRESSED EYESHDOW #GELATO


Hi... bulan april ini lg males malesnya ngeblog haha g tau knp. Tapi yahh mau g mau harus produktif tiap bulan. Hari ini ak mau review eyeshadow brand lokal: Emina. Beberapa bulan kemarin uda ada offline storenya emina di kota q. Yauda beli bbrp produk , soalnya kemasannya jg lucukk jadi pngen beli semua XD untungnya ada bbrp yg oos jadi g kalap belanjanya ㅠ.ㅠ. Kali ini ak mau review Emina Pop Rouge Eyeshadow Pressed Eyeshadow yg Gelato. Udah banyak yah kayaknya yg review eyeshadow gelato ini. Soalnya emg lmyan sih hasilnya dan cocok buat pemula yg lagi belajar makeup an XD. Akhir2 ini ak sering bgt beli eyeshadow XD pdhal bikin eye makeup aja g bs kwkwkw XD sok sok an beli eyeshadow. Gpp dong yah, buat investasi dan koleksi XD . 

Packaging 




Yg bikin eyeshadow ini keliatan cute menurut q karena box packagingnya. Biasanya brand lokal jarang ada yg pake box untuk trio eyeshadow mereka. Di bagian belakang box tertera ingredients dan harganya. Untuk harga offline nya mnurut q termasuk murah cuma Rp 33.200.


Packaging eyesahadownya terbuat dari plastik yg cukup tebal dengan ornamen khas Emina di atasnya. Ada dual tip brush bawaan di dalamnya, ini sponge brush yah tp ak jrg pake ini soalnya kurang nyaman pas dipake. ak lebih suka pake kuas q sendiri.


Untuk packaging belakang ada informasi nama shade, netto dan expired date nya.


Ini dual tips brusnya, karna texture eyeshadownya yg agak keras klo pake sponge brush ini jadi agak susah ngambil produknya. Susah jg pas dibaurin di kelopak mata. Jadi Ak lebih suka pake brush sendiri.

Color & Swatch


Ini tipe trio eyeshadow, aku milih yg gelato karena warnanya yg soft dan natural jadi bisa dipake untuk sehari- hari. Dari ketiga warna trio ini , 2 diantaranya punya tekstur shimmery untuk warna gold dan pink. Sedangkan untuk warna brownnya punya hasil matte.


Dari swatch di tangan, ketiganya pnya pigmentasi yg standar. Menurut q pigmentasinya hampir sama kaya eyeshadownya Canmake. Memakai base ato g menurutnya pigmentasinya sama aja sih, dan saat di aplikasikan ke mata, untuk warna pink dan gold kurang keluar. Padhal warnanya cantik dan natural menurut q .ㅠ.ㅠ


Oia selain untuk eyeshadow, biasanya ak pake buat ngalis untuk shade brownnya, dan untuk warna gold ak gunakan sebagi highlighter XD. Dan hasilnya lumayan bgt. Untuk warna brownnya yg ak gunakan sebagai alis warnanya ada hint kemerah2n nya, tapi masih kelihatan natural kok.



Pigmentation


Seperti yang ak katakan diatas, pigmentasi agak kurang di warna gold dan pink. Mungkinnkarena mereka pny texture shimmery. Sedangkan untuk warna brown punya pigmentasi lumayan, jadi bisa juga dipake buat eyebrow powder. 



Love : 

♡ cute packaging
♡ murah
♡ warnanya natural

Hate :

☆ pink dan gold warnanya kurang keluar
☆ brushnya kurang sesuai untuk q.

Repurchased? iyaaa. ak mau beli lagi yg gelato karena bisa dijadiin brow powder dan highlighter sekaligus hahha XD

Eotd nya disini ak pake warna gold dan brown dikelopak mata, dan warna pink untuk dibawah mata. Hasilnya menurut q soft dan natural XD. Oia itu eyebrow jg pake warna yg brown dan highlighter pake warna gold dari eyeshadow gelato ini. XD











See yaaa~~~ on my next post ^^~





Tuesday, March 28, 2017

[ REVIEW ] : 13MONTH SKINSHIP STEAM CUSHION #21 ( 0.8L Indonesia )


Yaay finally I got a chance to win from 0.8L Indonesia hahah. Its really hard to win their giveaway. So today I will review about the 13Month Skinship Steam Cushion, Im very happy to get this cushion haha. 

13month is actually a clothing brand but they also launched their cosmetics line a few month ago. Just like Stylenanda with their 3ce and Chuu with Beige Chuu as their cosmetics line. Im so happy that I got a chance to try their new launched cosmetics line. I have a big expectation to this cushion, so please read until finish to know whether this cushion work on me or not.



It took almost 2 months to arrive. haha make me worried if they stucked in the customs office ㅠㅠ.

There are 4 main points about the cushion on their website. So once more I need to bother my Korean friend to translate it since its written in Korean haha.

Point 1 : block ultraviolet
by adenosine, it helps skin wrinkle improvement. 3functionality (skin wrinkle improvement, block ultraviolet, whitening)

Point 2 : Moisture
It makes skin moist with sodium hyaluronate, aloe, cactus extraction

Point 3 : Whitening
Make by many energy of extraction (licorice/mulberry/rose/daisy/lotus/cherryblossom), make skin  bright and lively

Point 4 : the White willow
extraction from white willow tree which is plenty of salicylic acid, it helps skin feel comfortable

So in conclusion, this cushion has triple function as UV protection, wrinkle improvement and whitening.
Okay now lets talk about the cushion haha.

It comes in a baby pink box, without any refill inside. Yeah only single cushion set haha. There are some information about the cushion written in Korean. 


The cushion comes in a square shape unlike the other cushion. Its almost the same with Pony Effect Cushion. The color is also the same with the box, baby pink and silver lining around the cushion. Its the part that I dont like from the cushion, because the silver part getting dirty easily. 


The other thing that make it different with the other cushion is that its a magnetic compact. So it will be more secure than usual cushion imo. The cushion compact surprisingly is really light weight, I tot that it will be heavy since it has different shape than usual cushion.


We need to peel off the sticker on the mirror so that it can be used. We dont need to bring additional mirror because the mirror's quality is really great.



The puff is white, I dont like to wear the puff coz its hard to apply the cushion on my face. It doesnt absord well so its really unconvenient to use the puff. I prefer to use the blue puff. I dont know the difference between the blue and the white puff, but I think the blue one is easier to absorb the cushion.

 
The cushion comes in a black container, which is usually most cushion come in white container. It make the cushion look elegant and expensive haha.


When we open the cushion, there is a sticker to protect the cushion. I never throw away the sticker, it keeps the cushion to not getting dirty easily. 




I got shade no 21. Its the lightest shade, there are only 2 shades available: #21 and #22. Gladly I got the lightest shade, because I usually buy the light shade for bb cushion. 


Fortunately the shade blends well on my skin. It looks really light at first but it blends well with my skin tone without giving white cast.


It has medium ~ high coverage, since it can cover my redness and my big pores well. It also can cover eyeliner mark that I create on my hand. But one bad thing, it cant cover my pimple perfectly. hahah. Well yeahh I dont mind it. Most cushion , even the expensive one maybe cant cover pimples well also.

The cushion is really light and I can apply it many layers without cakey. It has glow finish on me, and I really like it. I think this will be perfect for us who have normal to dry skin type. 


The first time applying this cushion I can smell very nice scent. It doesnt bother me at all. I prefer cushion that have nice frgrance to cushion with chemical scent. It can last up to 5~6 hours, its really great that it doesnt turn out greyish or make my face oily. 

Overall I really love this cushion, it keeps my skin moist and doesnt cause any problem on my skin after applying this cushion. 


Love :

♡ cute packaging
♡ triple functions
♡ medium coverage
♡ nice fragrance

Hate :

☆ The puff is unconvenience to use
☆ Expensive ( without refill)












See yaaa~~~ on my next post ^^


Monday, March 20, 2017

[ HAUL ] FEBRUARY KOREAN MAKEUP HAUL


Last month I didnt purchase many cosmetics. I need to stop buying things that maybe I dont use daily or I just adore for their packaging only ㅠ.ㅠ but that sound hard for meh to do haha.

Bulan kemarin, aku batasi buat g belanja terlalu bnyk kosmetik. Boros bgt yah kalo cuma beli barang karna packagingya yg lucu ato barang yg limited edition ㅠㅠ  huhu tp susah bgt buat ngerem nya haha.

So, this February Haul only few items that I got. There are 4 items that I purchased from Testerkorea and the others I got from sponsored.

Jadi februari kemarin cuma beli beberapa kosmetik aja. Beberapa ak beli di Testerkorea dan beberapa dpr dari sponsor/ giveaway. Sebenernya ada bbrp produk dr Emina jg cuma ak g masukin ke post ini krna ini khusus Korean makeup haha.

Testerkorea Haul 




I only bought 4 items that I really want, haha and fortunately they also come in cute packaging so I dont think I waste my money for useless items haha.

Cuma beli 4 item aja, soalnya klo g keburu beli takut sold out lagi haha.Untungnya item yg aku beli ini kebetulan lucu lucu jg smua XD. Jadi g merasa bersalah beli nya soalnya bakalan dipake sih smuanya.

Holika Holika LAZY & JOY Cupcake Eyeshadow #Red Velvet ( Gudetama Edition ) ₩12,000


Finally I can get this quad eyeshadow from Holika Holika X Gudetama. The red velvet shade is the most favorite and always out of stock . So when they restock it, I buy it before they sold out again.

Ini nih yg paling ak pngen bgt punya. Kayaknya shade Red velvet ini yg paling populer soalnya sering bgt sold out di Testerkorea. Jadi pas kemarin restock ak buru buru masukin ke keranjang belanja sblm sold out lg haha. 

Holika Holika LAZY & JOY Egg Bun Puff ( Gudetama Edition ) ₩2,800



I dont have blender puff before, Im excited to try it. Since it also quiet adorable and affordable, I need to get this haha.

G pernah pake beauty blender sblmnya, trus pas nyoba pny adek kok kepengen pnya jg haha XD gmpang bgt kena racun. Pas Holika holika kolaborasi sama Gudetama kebetulan ada puff blender , harganya jg murah.  Ga ada salahnya buat beli, smg bagus puffnya.

Peripera Peri's Ink Velvet #New Bubble Pink ( Peripera X Power Puff Girls ) ₩10,670



Another most wanted collaboration last month is Peripera X Power Puff Girls. It always sold out stock in Testerkorea. Then I make a request item to Testerkorea to purchase the velvet ink. This is the newest shade from Velvet ink shades.

Salah satu kolaborasi yg banyak diminati, peripera X power puff girls. Semua item nya langsung sold out smua di Testerkorea ㅠㅠ. Jadi ak harus pake request item buat dapet lip ink ini. Ak pilih yang shade New Bubble pink, karena ini shade terbaru dari seri Ink Velvet. Ak uda pny Ink Velvet yg Dollish beige rose, ak suka bgt makanya ak pngen bgt coba yg ini jg haha. 

Laneige BB Cushion Whitening ( Lucky Chouette Edition ) ₩20,300



Bought this coz it was 50% sale on Laneige official site. Well, I cant ressist to not buy this haha. But I was a little bit disappointed when my order arrived. Testerkorea only sent me the refill 😠😠 awwffff.. So I emailed the customer service to explain it, why I only got the refill instead of the bb cushion set. After a long wait, finally they replied and apologize for what happend to me. They offer 2 solutions for me, to make refund or sending my missing item along with my future order. I choose option 2, coz I really wanna try the cushion.
So well Im going to make another order this month.

Ga sengaja pas kepoin Testerkorea ada Laneige BB Whitening Cushion Lucky Chouette edition yg lagi sale 50% XD Langung deh kalap masukin keranjang haha. Tapi pas kemarin dateng barangnya agak sebel marah emosii jg kwkwkw XD Langsung ak complain ke CS nya TK. Soalnya ak cuma dpt refill cushionnya doang yg harusnya ak dpt cushion set + refill. Lama bgt dpt balesannya, pas uda dibales merka minta maaf kalo mereka ngelakuin kesalahan buat masukin orderan ku. Ak dikasih 2 option, surug refund ato ngirim barang ku sekalian ntar pas ak order lg di TK. Ak sih pilih option 2 , soalnya ak pngen coba cushionya Laneige lagian jg pas harga sale haha .g mau rugi dong. ㅠㅠ  bulan ini jadi harus order lg di TK   ㅠㅠ.

Another items are sponsored products.
Item lainnya aku dapt dari spnsor dan giveaway. 

Yadah Quick Tattoo Brow Gel #Deep Brown


I got this from BBCosmetics for reviewing purpose. I already made a review for this item (click here ). This is such a good and very convenient brow item for me.

BBcosmetic ngirim brow tatto ini buat direview. Ak udah review produk ini, bisa di lihat di post sebelumnya yah hehe. Ak suka bgt sma brow gel ini, klo penasaran baca full reviewnya aja deh.


13Month Skinship Steam Cushion




I got this from 0.8L Indonesia. Finally, Im so lucky to get a chance winning their giveaway haha. Since its really hard to win it. The review of the cushion is already on my draft, will post it soon ^^~

Yeyy akhirnya menang giveawanya 0.8L Indonesia XD. susah bgt buat kepilih jd pemenang giveawanya. Kebetulan ak kepilih untuk ngereview 13Month Skinship steam Cushion. Reviewnya uda ada di draft , ntar ak posting secepatnya haha.

Thats all of my haul last month. How about yours? Share with me on the comment box bellow ^^.
Uda itu aja haul bulan Februari kemarin. Kalau haul kamu apa aja?? bisa kok dishare di komen ato tinggalin link blog km buat ak kunjungi ^^ )//.





See yaa~~~~ on my next post ^^~